Opleidingen

Leden van het Harmonieorkest kunnen een opleiding volgen bij gecertificeerde muziekdocenten. Gevorderde leerlingen kunnen deelnemen aan het Studieorkest. De repetities van dit orkest zijn op donderdagavond van 18.45 tot 19.30 uur in Catharinahof. Nadat het A-diploma is behaald en een proefspel is afgenomen door de dirigent c.q. instructeur, kan een leerling worden opgenomen in het Harmonieorkest c.q. Slagwerkgroep.

Om de instroom van onervaren muzikanten naar het Harmonieorkest te vergemakkelijken, zal er voor de pauze van de repetitie (van 19.45 tot 21.30 uur) met de muziek keuze rekening gehouden worden. Dit wil voor deze leerlingen niet zeggen dat zij niet de verplichting hebben, ervaring op te blijven doen in het samenspelen, door deel te nemen aan het Studieorkest. De dirigent bepaalt of leerlingen ook het 2e deel van de repetitie met het Harmonieorkest mee mogen spelen. Wanneer men dit niveau bereikt heeft is het vrij om deel te blijven nemen aan het Studieorkest.

In samenwerking met een gecertificeerd muziekdocent biedt “Harmonie Stad Grave” Basis vorming muziek (BVM) aan. Er wordt geoefend met ritmes. Diverse instrumenten passeren de revue. Met name de blokfluit is een ideaal basisinstrument om later mee verder te kunnen. De keuze voor een ander instrument is dan makkelijker te maken. Kinderen kunnen in principe op iedere leeftijd meedoen, maar over het algemeen geldt dat 8 jaar de ideale beginleeftijd is. Na een jaar muziekles heeft uw kind zelf de mogelijkheid te kiezen om bij de Harmonie door te gaan.

Slagwerk opleiding

Dit is je kans om ook lid te worden van de leukste club van Grave "Harmonie Stad Grave"
Kom samen met je vrieden of vriendinnen muziek maken en wedden dat het nog gezelliger wordt!

De Slagwerkgroep staat onder leiding van Ben van Kuppeveld. Ben verzorgt tevens de lessen. Inlichtingen over kosten en mogelijkheden geven wij u graag via ons secretariaat.