Voorspeelavond

12-04-2013

vrijdag 12 april organiseerde Harmonie Stad Grave voor de tweede maal een voorspeelavond voor alle jeugdleden.

Maar liefst 24 muzikanten op blokfluit, slagwerk, klarinet, sax en koper traden op in een bomvolle brandweerkantine van Grave.

De leerlingen van Ben van Kuppeveld sloegen serieus, geconcentreerd en stevig ritmisch op de snaredrum of bongo en er was ook een deelnemer die het hele drumstel onder handen nam.

Enkelen van hen zullen komende maanden nog proberen hun A diploma te behalen. Maar met zo’n presentaties als afgelopen vrijdag kan dat vast geen probleem worden.

Ook de koperdocent Math Lemmen was deze avond van de partij en buiten het begeleiden om van zijn leerlingen verzorgde hij samen met Eva Liefrink de muzikale ( cd/mp3) achtergrondbegeleiding bij diverse deelnemers.

Op een enkeling na bracht iedereen een solostuk ten gehore en was het duidelijk merkbaar dat muzieklessen volgen zijn vruchten afwerpt.

Een heerlijke swingende saxofonist, zeer geconcentreerde trompettistjes, een licht wiebelende hoornist, een c-niveau waardig stuk op de bariton, sterretjes bij de BVM, kortom, een heel gevarieerd programma kwam voorbij.

En ondanks de toch wel hier en daar aanwezige zenuwen hebben alle leerlingen én een vader het er prima vanaf gebracht en er een afwisselende muzikale avond van gemaakt.

En was u er niet bij? Hebt u niet kunnen genieten van zoveel muzikaal harmonietalent? Nou, volgend jaar hebt u weer een nieuwe kans. Want dan organiseren we zeker weer een voorspeelavond.

Alle jeugdleden heel erg bedankt voor je inzet en binnenkort volgt er nog een klein aandenken in de vorm van fotocadeautje!