Nieuws


Harmonie Stad Grave viert 175-jarig jubileum met traditioneel nieuwjaarsconcert

06-01-2020

GRAVE - Het is al jarenlang een traditie. Het nieuwjaarsconcert van de Harmonie Stad Grave. Walsend het nieuwe jaar in. Zondagmiddag kreeg het wel een extra feestelijk tintje. De Harmonie bestaat namelijk 175 jaar. 

Nieuwjaarsconcert grave De Harmonie Stad Grave viert in 2020 het 175 jarig jubileum. Het traditionele nieuwjaarsconcert is de aftrap van het feestjaar. Dat doet de harmonie met een zeer bijzonder nieuwjaarsconcert. Ook met dans. © Theo Peeters

Lees meer

Harmonie Stad Grave bestaat 175 jaar

01-01-2020

'We zijn er altijd en overal'

Door Freddy Klooté , bron arenalokaal.nl

GRAVE - Het is prettig praten met voorzitter Harrie Reffeltrath en oud-voorzitter Jo Verhaaren van Harmonie Stad Grave. Muziekmensen met een hart dat klopt in het ritme van de Harmonie. Beiden zitten vol anekdotes en verhalen uit de lange geschiedenis van het muziekgezelschap. Na 175 jaren van ups en downs is de Harmonie niet meer uit het Graafse straatbeeld weg te denken. “We zijn er altijd en overal”, zegt Harrie. “Bij de intocht van Sinterklaas, de lampionnenoptocht van de Lichtjesavond. Palmpasen, Koningsdag. Bij herdenkingen waar ik tegenwoordig ook de Last Post mag blazen”.

 

 

Lees meer