Over Ons

‘Harmonie Stad Grave’ is de naam van onze vereniging. Binnen de gemeenschap van Grave zijn wij van oudsher een actieve vereniging. Met recht “van oudsher”, want al in januari 1845 bestond een ‘Harmonie van Grave’. In 1902 werd de ‘Harmonievereniging van Grave’ opgericht. In de volksmond noemde men de verenigingen de “oude”en de “nieuwe” harmonie.

In 1945 ontstond uit beide gezelschappen de huidige vereniging ‘Harmonie Stad Grave’.

In 1965 werd, als onderdeel van onze Harmonie, een Slagwerkgroep opgericht.

De Slagwerkgroep is inmiddels uitgegroeid tot een volledige slagwerkgroep. Op diverse concoursen heeft zij inmiddels laten horen tot wat voor prestaties zij in staat is. De Slagwerkgroep staat onder leiding van Ben van Kuppeveld.

Een extra groep binnen het Harmonieorkest is het Studie ensemble. Een ensemble met leerlingen, die het A-diploma of een gelijkwaardig niveau hebben. Leerlingen verzorgen samen met gevorderde muzikanten een eigen repetoire onder leiding van dirigent Nord Strik.

De huidige directie van de harmonie is in handen van dirigent Jesse van Lankveld.

Uit de vereniging zijn onder meer geboren en nog steeds nauw verbonden met ‘Harmonie Stad Grave’ het ‘Graafs Muziek Kapelleke’. Dit is een orkest dat optreedt ’s nachts bij het inluiden van het nieuwe jaar en tijdens de doortocht van de Nijmeegse vierdaagse. Daarnaast zijn de 'Mertbloazers' en het seniorenorkest de 'Havenmuzikanten' ontstaan uit Harmonie Stad Grave.

Natuurlijk is bovenstaande informatie niet voldoende om onze vereniging echt te leren kennen. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om een van onze concerten of andere activiteiten bij te wonen.